Er wordt op dit moment heel veel nagedacht over allerlei producten en eetgewoonten die het leven kunnen verlengen. Producten waardoor je er jonger uitziet kenden we al langer, maar er wordt nu serieus gewerkt aan pillen die veroudering tegengaan. Niet een beetje, maar echt met de focus op jaren en jaren in leeftijd erbij. Mensen spreken zelfs over het onsterfelijk worden.

Pas hoorde ik op de radio dat deze “economie van de eeuwige jeugd” flink in opmars is. Er gaan inmiddels miljarden in om. Mensen zijn bereid er enorme bedragen voor neer te tellen. Je leeft immers maar een keer? Wie wil dat nou niet? Veel langer leven dan nu het “normaal” is… Ik denk dat heel veel mensen dit verlangen zullen herkennen. Het laat zien dat wij mensen willen LEVEN! Logisch toch?

Toch zullen er ook veel mensen zijn voor wie het leven, het lijden, het onrecht, de armoede of ziekte te zwaar zijn om verder te willen leven. Het is gewoon niet meer te doen!
Twee verschillende soorten denken en beleven. We moeten vaststellen dat deze uitersten kennelijk naast elkaar kunnen bestaan op onze planeet. En wanneer we het leven zat zijn, moet ook daarvoor maar een pil beschikbaar zijn… Sorry mensen, het is even niet anders. Gaan jullie maar, want voor jullie is er geen oplossing.

En God dan? Wat doet Hij?

God staat altijd aan de kant van het leven! Hij wil onze geestelijke papa zijn. Hij heeft een ongelooflijke passie voor mensen als jij en ik. Hij begrijpt het wanneer we langer willen leven. Zo heeft hij ons gemaakt. Sterker nog, dat wil Hij ook!
Hij begrijpt het ook zeker wanneer we lijden. Hij weet wat dat is, want Hij lijdt ook nu. Maar waarom dan al het leiden? Waarom doet God niks?
Ooit is het goed mis gegaan in de wereld. Wij mensen maken graag zelf de dienst uit. Wij zijn vaak harteloos en egoïstisch. Het gevolg is dat we het lijntje met God zijn kwijt geraakt. De bescherming tegen het kwaad is daardoor weggevallen. Daardoor is er ziekte en dood.

Boom van de eeuwige jeugd

Er was ooit een levensboom op aarde. Wanneer je daarvan de vruchten zou eten, zou je niet meer sterven. Yes, de eeuwige jeugd is toch bereikbaar! En wat doet God op het moment dat het helemaal mis ging en ellende, ziekte en dood de wereld binnen kwamen? Hij haalt deze boom weg! Onvoorstelbaar! Zoiets doe je toch niet? Die boom hadden we juist nodig! Waarom doet God dat?

God wil geen halve oplossing maar een totale oplossing. Anders zouden we eeuwig leven tussen alle ellende die er ook is! Nee, dat is misschien nog wel erger…
Hij wil niet alleen dat we lang leven. Hij wil juist dat we volledig en eeuwig tot onze bestemming komen zonder ellende ziekte en dood. Dit is voor ieder mens bereikbaar!

STAP 1, de echte oplossing

Wanneer we onze situatie inzien en God weer gaan vertrouwen als papa worden we geestelijk opnieuw geboren. Onze geest wordt vernieuwd door God en we beginnen een heel nieuw leven. Ja, nu al. Dit is het allermooiste wat een mens op aarde kan overkomen! Weer opnieuw worden aangesloten op de krachtbron van het Leven. Verbondenheid met de God die lief heeft.
De prijs hiervoor heeft Jezus betaald. Zelfs tot in de dood toe. Hij is weer levend geworden, want God is sterker dan de dood.
Vind je het lastig? Kijk dan naar Het leven van Jezus. Hij is als twee druppels water hetzelfde als God. Genezend en helend trok hij door het land en liet zien dat hij de beschikking heeft over de boom van het leven. Ook nu zien we genezing en bevrijding van lasten door gebed. Het zijn als het ware knipogen uit het verleden en foto’s van de toekomst die nog komen gaat!

In de bijbel staat: “Jonge kerels raken uitgeput. Zelfs dappere helden kunnen in elkaar zakken. Maar mensen die op de Heer vertrouwen, krijgen nieuwe kracht. Zij lopen zonder moe te worden. Zij rennen zonder te struikelen. Ze zijn zo sterk als een adelaar, die vertrouwt op zijn krachtige vleugels”

Ga gewoon met je hele hebben en houden naar Jezus en zeg dat je Hem wilt leren kennen! Dat heet bidden. Bidden is je hart openen voor God! Laat je verrassen door te ervaren hoe dichtbij Hij is! Je leven zal compleet veranderen! Wanneer je hier sterft zul je Jezus ontmoeten in de hemel.

STAP 2, God laat deze wereld op deze manier niet bestaan

God zegt dat het nodig is de wereld als het ware opnieuw op te starten. Aarde 2.0 zeg maar. De tijd waarin we nu leven is bedoeld als tijd voor ons om Jezus te aanvaarden. Dat is dus genade van God! Hij wacht met deze grote transformatie van de aardbol vanuit liefde en geduld!
Er komt een dag dat God de wereld vernieuwt. Dan krijgen we ook een nieuw lichaam en zijn we onsterfelijk. Dat is het land waar bomen van genezing, bevrijding, leven groeien. Bomen die 12 keer per jaar vrucht dragen!

Of je nu zin hebt in het leven of je bent juist moe gestreden. Het leven is hier eindig. Maar er is dus een echte oplossing aanwezig! Pak em!

Tijd voor real life!

Ben